Knygos | Autoriai
Krepšelis
Prekių:0
Pradžia Knygos Informaciniai leidiniai Laisvalaikis ir pomėgiai Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga. Tradicinė tarpukario Vilniaus žydų virtuvė . Legendinio Fanios Lewando restorano receptai

Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga. Tradicinė tarpukario Vilniaus žydų virtuvė . Legendinio Fanios Lewando restorano receptai

Fania Lewando

Sveikų ir gardžių žydiškų vegetariškų valgių knyga, pirmą kartą išleista 1938 m. Vilniuje, iš naujo atrasta ir pritaikyta šiuolaikinei virtuvei.

Knygos autorė Fania Lewando Vilniaus senamiestyje, Vokiečių g. 14 name, žydų kvartalo pakraštyje, turėjo nuosavą košerinių valgių restoraną ir vadovavo šalimais esančiai košerinio maisto gaminimo mokyklai. Restoranas turėjo didžiulį pasisekimą ir garsėjo itin intelektualia ir spalvinga publika. Čia mėgo lankytis dailininkas Marcas Chagallas,  žydų poetas ir dramaturgas Icikas Mangeris, daug kitų garsių žmonių, rašytojų, menininkų. F. Lewando taip pat vadovavo lainerio „MS Batory“, kuris 1936–1939 m. kursavo tarp Gdynės (netoli Gdansko, Lenkija) ir Niujorko, košerinei vegetariškai virtuvei.

Fanią Lewando galima drąsiai vadinti žydų vegetarizmo pradininke. Ji metė iššūkį senam papročiui mėsos patiekalus sieti su šabu, šventėmis, vestuvėmis ir kitais iškilmingais įvykiais, o vegetariškus valgius – su nepritekliumi, gedulu, įprastu kasdieniu maistu ir atrado patiekalų be mėsos ryškų skonį ir naudą sveikatai.

Fanios Lewando knygoje siūloma per 400 receptų – nuo tradicinių žydiškų valgių (plokštainių, lietinių, kompotų, barščių) ir vegetariškų patiekalų (čolntų, vėdarų, šnicelių) iki užkandžių, sriubų ir desertų.

Šiuolaikinei virtuvei pritaikyta „Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga“ – nuostabi dovana visiems, kurie mėgsta gaminti, vertina ar dar tik atranda valgius iš daržovių ir vaisių, domisi įvairių tautų virtuve, Vilniaus istorija. Fania Lewando dalijasi ne tik receptais, bet ir patarimais – jie įkvėps eksperimentuoti ir kaskart atrasti naują skonį!

 

Papildoma informacija

Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga. Tradicinė tarpukario Vilniaus žydų virtuvė . Legendinio Fanios Lewando restorano receptai Fania Lewando
  • Puslapių skaičius: 272
  • ISBN: 9786090121641
  • Leidimo metai: 2015-12
  • Išmatavimai: 0x0x0
  • Leidykla: Alma littera
  • Vertėjas: Krištopaitienė Daiva

Pirkite

Knygyno kaina: 14.99 € / 51.75 Lt
Paspaudę mygtuką būsite nukreipti į www.knyguklubas.lt

Susijusios knygos

  • 10 auksinių mados raktelių ieškančiai savo stiliaus - Laura Mizgirytė-Latour
  • 100 aplikacijų - Deborah Green
  • 100 dalykų, kurių niekada nerasite. Dingę miestai, paslėpti lobiai ir legendinės paieškos - Daniel Smith
  • 100 megztų ir nertų gėlių - Lesley Stanfield
  • 100 vietų, kurių niekada neaplankysite. Slapčiausi pasaulio objektai - Daniel Smith
  • 200 daugiaspalvių mezgimo raštų - Mary Jane Mucklestone
  • 200 nėrimo raštų - Sarah Hazell
  • 365 dienos sode, darže, gėlyne. Patarimai taupantiems laiką -  Lina Kaminskienė
  • 777 PATARIMAI sodininkams, daržininkams ir gėlininkams - Edgar Gugenhan
  • 80 nuostabių idėjų megzti ir nerti - Lesley Stanfield

Lankytojų atsiliepimai

Rašyk savo komentarą