Knyginėjimai. Trumpai | Lina Žutautė | Alma littera

2024-03-05
Knyginėjimai. Trumpai | Lina Žutautė | Alma littera

Lietuvoje vaikų itin mėgstamo literatūros personažo – Kakės Makės – kūrėja Lina Žutautė pristato naujausią knygą. Šį kartą – siaubo romaną suaugusiems. Kas paskatino autorę debiutuoti kitoje kategorijoje? Kaip atrodė kūrybinis procesas bei kiek laiko prireikė, kad ši knyga išvystų dienos šviesą? Ir kam rašytoja savo pasakojime ryžosi atkeršyti, nedrįsusi to padaryti realiame gyvenime?

Apie visa tai sužinosite pasiklausę pokalbio su „9 apgamėliai“ knygos autore!

 

Lina Žutautė „9 apgamėliai“ 

Ar būtų šiurpu užstrigti tarp skirtingų pasaulių, kai abiejose kankina vienas ir tas pats košmaras?

Andrius Antanas, babos nuo vaikystės šauktas Anciumi, o mamos – tik Andriumi, tarsi įstringa tarp dviejų realybių. Vienoje jis nori pagaliau suprasti, kas iš tiesų nutiko tada ir vyksta dabar. Kitoje – padarys viską, kad tik užgniaužtų tą plėšiantį alkį krūtinėje, kad tik išvengtų akistatos su ja – ta, kurios kvapas jį lydi nuo tada, kai šiurpiomis istorijomis apipintame Mirakulio miške jo oda buvo paženklinta devyniais, kaitriau nei ugnis deginančiais apgamėliais.

 

Debiutinis L. Žutautės siaubo romanas pasižymi dinamišku siužetu, spalvingais personažais bei nuolat tvyrančia įtampa. Išsamiau su šia istorija ir knygos kūrybiniu procesu susipažinkite „Delfi“ laidoje.

 

Susijusios knygos