Knyginėjimai. Trumpai | Eimantas Gudas | Alma littera

2024-03-12
Knyginėjimai. Trumpai | Eimantas Gudas | Alma littera

„Mes pamiršome didelę dalį Gediminaičių, o ypač – jų kultūrą“, – sako istorikas, riteris, visuomenės veikėjas Eimantas Gudas.

 

Naujausia jo knyga „Gedimino kraujas“ padės visa tai prisiminti ir atsakyti į tokius klausimus, kaip: ar tikrai Gediminas ketino krikštytis? Kodėl Kęstutis atsisakė karūnos? Kuris Lietuvos didysis kunigaikštis paskutinis mokėjo lietuviškai? Ar dar yra gyvų Gediminaičių?

 

Plačiau apie tai, kodėl reikėtų prisiminti šią ne tik Lietuvą, bet ir Lenkiją, Čekiją bei Vengriją valdžiusią dinastiją, išgirskite iš paties E. Gudo lūpų naujausioje „Delfi“ laidoje!

 

 

Gediminaičiai – beveik 300 metų valdžiusi Lietuvos valdovų dinastija, kurios stiprybę ir mėgino, ir gerbė visa Europa.

 

Kiekvienas lietuvis pasakys, kad Butigeidis, Butvydas, Vytenis, Gediminas, Jaunutis, Algirdas, Jogaila, Kęstutis, Vytautas, Švitrigaila, Žygimantas Kęstutaitis, Kazimieras Jogailaitis, Aleksandras Jogailaitis, Žygimantas Senasis ir Žygimantas Augustas – Lietuvos valdovai Gediminaičiai. Bet tikrai ne visi žino, kas buvo jų žmonos, kaip susiklostė jų dukterų, sūnų, netapusių Lietuvos didžiaisiais kunigaikščiais, likimai.

 

Laikas susipažinti su didinga Lietuvos gimine iš arčiau!

Susijusios knygos